SFO'ens dagligdag

BannerMorgenåbning kl. 6:45 - 7:50

Strandskolens SFO har mange familier med behov for morgenpasning inden de skal i skole. SFO’ens morgenåbning ligger i 'Huset', hvor 0. klasserne hører til i skoletiden og er ramme for en hyggelig og rolig start på dagen, med mulighed for morgenmad. Personalet sørger også for at børnene kommer i skole i god tid og hjælper dem med garderoben, hvis behovet er der. Skolen åbner kl. 7.50 hver dag, men allerede kl. 7.40 åbner vi for garderoberne i indskolingen, så man i god tid kan hænge sit tøj i garderoben. Bemærk at skolen først åbner kl. 7.50. Morgenmaden i SFO-en, består af morgenmadsprodukter som økologisk havregryn, Havrefras og økologisk mælk. Børnene har mulighed for at komme lidt sukker eller rosiner på. Om fredagen serveres der hjemmebagte boller, som børnene har været med til at bage dagen før i SFO tiden. I tilfælde af børn der har madallergi, kan vi for børn med mælkeallergi tilbyde laktosefrimælk. Ellers skal familien selv sørger for at medbringe relevant morgenmad, som personalet vil opbevare og servere for jeres barn.

Skoletid kl. 8:00-14:00

Mens børnene er i skole, er SFO´en lukket, og personalet er med i skolen sammen med børnene. Det kan I se mere om på indskolingssiden. Fem minutter før børnenes skoledag slutter, kommer klassens primærpædagog ind i klassen. Vi hilser på børnene, udveksler oplysninger med lærerne, krydser børnene ind og tager imod beskeder.

SFO-dagen kl. 14:00-16:45

Hvis der er turtilbud, tager de børn afsted, som har meldt sig til. Værkstederne åbnes  for de børn, som har lyst til det. Der er også plads til bare at spille spil, hygge og lege. Vi har altid en udevagt på legepladsen, så man kan komme ud at lege. Alle planlagte aktiviteter findes på SFO Tabulex. Til at holde styr på daglig informationer mellem hjem og SFO, samt hjemsendelse af børn, har SFO’en to ”flyvere”, en i ”Huset” og en i indskolingsbygningen, som altid vil være behjælpelig med evt. spørgsmål og hvor jeres børn er i SFO’en. Vi sender børn afsted fra SFO-en på hele og halve klokkeslæt. Beskeder og information vedr. jeres barn i SFO-tid, forgår på SFO Tabulex. Børnene skal have frugt med hjemmefra. De spiser deres frugt, når de er sultne. Flyveren tjekker frugtkasserne og husker børnene på at spise, hvis de har glemt det. I 0. Klasse holder vi i den første tid frugtsamling, hvor vi samles i klassen, spiser vores frugt, læser historie, snakker eller leger. Dette gør vi for at skabe tryghed og for at hjælpe børnene med at lære hinanden godt at kende.

SFO-en lukker kl. 16:45-17:15

Klokken 16:45 begynder vi så småt at lukke aktiviteterne ned og pakke sammen. Når klokken bliver 17.00 lukkes A- og B-kuben. Vi samles i C-kubens fællesrum og i Huset hvor vi hygger sammen, indtil SFO´en lukker kl. 17.15 (fredage 16:15)

Fredage

Om fredagen holder vi hyggedag. Det er den eneste dag, hvor børnene må spille Gameboy, Nintendo eller lignende. Vi har hverken ture eller store værksteder denne dag – vi spiller spil, snakker og hygger. Vær opmærksom på, at vi om fredagen lukker SFO´en kl. 16.15.